TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Ako je Novak mentalno jak kao sad, ni Rafa mu ništa ne može”

“Ako je Novak mentalno jak kao sad, ni Rafa mu ništa ne može”

Bivša slovačka teniserka Danijela Hantuhova, koja sada radi posao stručnog komentatora, smatra da Novak Đoković nema čime da bude nezadovoljan izdanjem u Rimu.

Novak je u finalu poražen od branioca titule Rafaela Nadala u njihovom 54. okršaju. Kod Đokovića se osjetio umor, ali on nije želio da mu to bude izgovor.

Hantuhova smatra da smo u Rimu vidjeli dobar tenis i da i Novak i Rafa u Pariz dolaze sa uvjerenjem da mogu da osvoje još jednu Grend slem titulu.

Bez dileme, prva dva igrača svijeta su glavni favoriti za trijumf i u Bulonjskoj šumi, a Hantuhova kaže da ako Novak bude mentalno jak, kao što je pokazao da jeste poslije gubitka prvog seta u finalu Rima od 6:0, onda ni Nadal neće moći da ga zaustavi.

“Ova titula je bila jako važna za Rafu. Mislim da je njemu bilo potrebnije da dobije ovaj meč, nego Novaku, iz prostog razloga što je prošlu titulu osvojio prošlog ljeta u Torontu. Dao je sve od sebe da osvoji taj trofej u Rimu”, kaže Hantuhova.

Hantuhova, koja je nekada bila peta na svjetskoj listi, kaže da Novak nema razloga da bude zabrinut uoči dolaska u Pariz.

“Novak bi trebalo da ode odavde jako zadovoljan. Poslije onakvog polufinala, pružiti takav otpor! I to što nije želio da koristi umor kao izgovor pokazuje samo koliko je zadovoljan svojom igrom. Mislim da oba tenisera mogu mirno da odu na sladoled ili picu i proslave odličnu igru na turniru”, dodala je Hantuhova.

Ona vjeruje da je Novak Đoković dosegao formu koju je želio uoči turnira u Parizu.

“Ako Novak bude mentalno ovako jak kao u Madridu i Rimu, on će biti nedodirljiv! U finalu je jednostavno bio previše umoran. Ali vidjeli smo ga u Australiji, isti taj fokus je imao, isti pristup. Čak i sada poslije 6:0, činilo se da uživa u igri i da se ne žali ni na šta. Kada je u tom mentalnom okviru, osjećam da ništa ne može da ga zaustavi. Čak ni Rafa”, zaključila je Hantuhova.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.