AK “San” Prnjavor: Kristina Stojković Seniorski prvak Bosne i Hercegovine

June 25, 2022, 3:33 pm
Kristina Stojković je seniorski prvak Bosne i Heecegovine, a Atletskom klubu “SAN” iz Prnjavora pripalo je pet medalja.
Iz AK “San” je saopšteno da su na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, održanom na Kamberovića polju u Zenici, atletičari Atletskog kluba “SAN” iz Prnjavora ostvarili su fantastičan uspjeh i osvojili pet medalja – jednu zlatnu, dvije srebrene i dvije bronzane.
-Zlatnu medalju i prvu seniorsku titulu prvaka Bosne i Hercegovine za Atletski klub “SAN” od njegovog osnivanja 2017. godine, osvojila je Kristina Stojković u trci na 400 metara. Kristina je osvojila i četvrta mesta u trkama na 100 i 200 metara gdje je malo falilo da se okiti medaljama. Ovo je najbolja moguća nagrada za Kristinin 18. rođendan koji je 25. juna. Dve srebrene medalje i seniorske titule cice prvaka Bosne i Hercegovine osvojila je fantastična Belma Ćuran u trkama na 100 metara prepone i 400 metara prepone. Malo sportske sreće je nedostajalo Belmi da se okiti sa još medalja u disciplinama bacanja koplja i skoka s motkom – saopšteno je iz kluba.
Uspjeh su upotpunili Jovana Mitrović i Kristijan Marić osvajanjem bronzanih medalja u trkama na 400 metara prepone i 3000 metara stipl prilikom kojih su isrčali svoje lične rekorde.
-Pred atletičarima atletskog kluba “SAN” iz Prnjavora nema predaha jer ih već u subotu i nedelju u Sarajevu očekuje Juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine, koje je ujedno i poslednja prilika sa se ispuni norma za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se sredinim jula održava u Denzeliju u Turskoj.
Mi se zahvaljujemo našem Generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering koji nam pomažu u gorivu za odlaske na takmičenja – navode u AK “San” Prnjavor.
(TV K3 – Foto: AK “San” Prnjavor)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.