Agonija muža preminule porodilje nastavljena i poslije njene smrti

August 3, 2020, 6:52 am

Makedonci me nisu pustili da odem na sahranu moje Brankice, da se posljednji put oprostim od nje, da joj kažem zbogom! Bruka i sramota!

Ovako za Informer priča neutješni Branislav Ivanović, suprug preminule porodilje Brankice Gigovski Ivanović (35) iz Vranja, koja je poslije bitke sa koronom, 28. jula preminula u Kliničkom centru u Nišu, a sahranjena 30. jula u Kumanovu.

Branislav kaže da njegova Brankica nije još imala srpsko državljanstvo i da je dogovoreno da bude sahranjena u rodnom Kumanovu. Znao je, kako kaže, da će mu za putovanje u Makedoniju biti potreban negativan PCR test.

– Nisam znao da će sahrana da bude tako brzo. Otišao sam da se testiram, ali papir sa negativnim PCR testom nije stigao i nisam mogao da putujem. Mogli su Makedonci da me puste samo na sat vremena, ako treba i uz policijsku pratnju! Mnogo boli što nisam moju Brankicu ispratio na vječni počinak. Nisu mi dali da je vidim posljednji put, da se oprostimo… Samo da su me pustili da priđem na deset metara, da budem blizu nje. Da su se bar malo potrudili da budu ljudi – očajan je Branislav.

Nastavio je da opisuje agoniju kroz koju je prošao.

– Bio sam potpuno šokiran i sluđen što moje žene više nema, a još sam morao da jurim raznu dokumentaciju, jer je ona bila makedonska državljanka. Datum sahrane nismo odmah znali, tako da mi ništa ne bi značilo ni da sam se odmah testirao. Oni ne priznaju brze testove, samo PCR! Kada smo saznali da će sahrana da bude već 30. jula u Kumanovu, odmah sam se testirao. Nažalost, test nije mogao da bude gotovo tako brzo, ali mogli su da naprave izuzetak! Mogli su da provjere u bazi podataka da sam se testirao, da se povežu sa našim organima, mogli su da me puste na određeno vrijeme. Da me oni sprovedu do groblja, uz policijsku pratnju, ako je potrebno. Mogli su da me čuvaju. Bilo šta, samo da budem na njenoj sahrani. Osjećam veliku bol zbog toga – ogorčen je Brankičin suprug.

Na pitanje kakav je bio njihov brak, drhtavim glasom otkriva:

– Najsrećniji na svijetu! Voljeli smo se mnogo. Ona je bila najvoljenija žena, a ja muškarac! Mogu da kažem da rijetko ko je imao takvu vezu i brak. Imali smo mnogo planova, tek smo počeli da živimo i uživamo, ali eto šta me snađe. Sada se molim da mi sin ozdravi i da bude dobro – kaže Branislav za Informer.

Nesrećna žena, neposredno prije smrti, bila je negativna na virus korona. Uspjela je da se izbori sa zarazom, ali je došlo do komplikacija.

Zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, kako bi spasli bebu, ljekari su je 27. jula uveče porodili carskim rezom na početku sedmog mjeseca trudnoće.

Dječak u inkubatoru

Rođen je dječak težak svega 920 grama, koji je odmah smješten u inkubator, negativan je na koronu i sada je stabilno.

Branislav Ivanović kaže za naš list da dječak još nema ime, da on i Brankica još nisu bili odlučili, već će to učiniti kum.

– Nismo još smislili ime. Nismo o tome pričali, niti je Brankica imala posebnu želju. Sada će naš kum da smisli ime za mog sina – kaže Branislav, prenosi Blic.

Izvor: Blic

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *