Advokati odgovorili: Brajant nije poginuo krivicom pilota

May 12, 2020, 11:51 am

Advokati poginulog pilota Are Zobajana, kojeg zastupa njegov brat Berge, tvrde da otpuženi nije kriv za pad helikoptera u kojem je poginulo devetoro ljudi uključujući i Kobija Brajanta, prenio je CNN.

U sudskom dokumentu navodi se da su sve povrede i štete nastale padom helikoptera izazvane nepažnjom i krivicom putnika koji su bili svjesni rizika, saopštio je brat optuženog pilota koji je takođe preminuo u nesreći.

Nemar putnika bio je faktor koji je u najvećoj mogućoj mjeri doprinio šteti i povredama osoba u helikopteru usljed njegovog pada, za koje otpuženi ne snosi odgovornost, navodi se u ovom dokumentu.

Dokument predstavlja odgovor na tužbu Brajantove udovice Vanese, koju je njen advokat podnio 24. februara, dan nakon što je održana memorijalna služba za poznatog košarkaša i njegovu kćerku Ðijanu.

Vanesa je za smrt supruga i kćerke i ostalih putnika otpužila kompaniju u čijem se vlasništvu nalazio helikopter i pilota koji je njime upravljao.

Advokati otpuženog pilota istakli su da optuženi nije uticao niti imao pravo da utiče na ponašanje putnika i zatražili odbacivanje otpužbi.

Zastupnici Vanese Brajant nisu bili odmah dostupni za komentar.

Naredni datum za suđenje još nije određen.

U tužbama zastupnika ostalih putnika koji su poginuli u nesreći samo je kompanija optužena za nesreću, ali ne i pilot.

Izvor: Tanjug http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *