TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ado u ulozi konobara pobrao sve simpatije, gosti prezadovoljni (FOTO)

Ado u ulozi konobara pobrao sve simpatije, gosti prezadovoljni (FOTO)

Admir Ćuran iz Prnjavora koji je pobrao simpatije sugrađana u ulozi konobara tokom projekta “Na kafi sa Adom” u ovdašnjem pabu “Pet lampi” dobio je svoje prvo pravo zaposlenje i sada radi četiri dana u sedmici.
Njegov poslodavac je Boris Leburić, vlasnik restorana “Leburić” u Prnjavoru, koji je do sada nebrojeno puta, podržavajući razne akcije pomoći socijalno ugroženim sugrađanima, pokazao da je veliki humanitarac.

Na ovaj način Leburić je postao jedan od tri poslodavca u BiH koji je zaposlio osobu sa Daunovim sindromom.

Leburić je zadovoljan Adinim zalaganjem na radnom mjestu. Kaže da kada je čuo priču, poželio je samo da pomogne u ostvarenju jednog životnog sna.
– Odlučio sam se za ovaj potez prije svega da mu pomognem ostvariti želju. Ado se dobro snalazi u poslu, svi smo pozitivno iznenađeni. Što se mene tiče, ima posao, ali je na njemu i njegovim roditeljima da odluče – kaže Leburić.

Adina majka Sena danas kaže da još ne može da vjeruje da je njen sin dobio priliku da ostvari najveću želju.

– Sve još djeluje kao san, ne možemo da vjerujemo da se nešto takvo desilo. Iznenadilo nas je što nam se Boris sam javio i na početku sam mislila da nije svjestan u šta se upušta. Sada kada Ado radi, kada sam se lično uvjerila da ga on i lično uči raditi, kada znam da su ga svih odlično prihvatili, moja sreća kao roditelja je neopisiva – kaže Sena.

Ona objašnjava da je na početku postojala određena doza rezerve prema novonastaloj situaciji jer je mislila da bi se Ado mogao predomisliti i da bi ga ta početna euforija mogla brzo proći.
– Međutim, on je posao shvatio ozbiljno, opustio se, veseo je, srećan i zadovoljan, njegov se san ostvario. Nismo mogli da vjerujemo da će jednog dana donositi platu kući, iako nama to nije presudno u cijeloj priči. I Borisu sam rekla da je dovoljno što je učinio takav plemeniti, ljudski gest. Vidjećemo da li će sve ovo uspjeti i do kada će trajati – priča ona i dodaje da je ovo rezultat angažovanja kako porodice tako i rodbine, ali i cjelokupnog društva, počevši od vrtića, škole, socijalne ustanove, Udruženja “Neven”.

I gosti koji su imali priliku da ih Ado usluži kažu da su zadovoljni. Odreda ističu da bi pozitivan primjer iz Prnjavora trebali slijediti i drugi poslodavci u Republici Srpskoj.

Ado u restoranu radi od 17 do 20 časova. Uz pomoć mentora savladao je vještinu postavljanja stola za ručavanje, a za vrlo kratko vrijeme naučio je izdavati račun, pa mu kucanje na kasi više nije nepoznanica.

(Srna)

Komentarišite

Your email address will not be published.