TV K3

android aplikacija

instaliraj

9 razloga da imate seks baš ovoga trenutka!

Posle čitanja ovog teksta više se nećete dvoumiti da li da večeras imate seks ili ne. Ako postoji i najmanje uzbuđenje, iskoristite priliku, ima mnogo razloga za to, a ovo je devet najvažnijih

9 razloga da imate seks baš ovoga trenutka!

Seks je, pre svega, neizmerni izvor zadovoljstva, ali ima i mnoge druge pozitivne efekte na organizam. Ako imate redovan seks, imaćete i kvalitetan san, lepu liniju i još trista čuda.

Poboljšava zdravlje srca

Nedavno obavljeno istraživanje je pokazalo da muškarci koji imaju seks više od dva puta nedeljno imaju manje šanse da dobiju infarkt od muškaraca koji imaju seks jednom mesečno.

Oslobađa od bola

Ako vam je glavobolja izgovor da izbegnete seks, prestanite s tim. U trenutku kad dolazite do vrhunca, nivo hormona oksitocina se povećava pet puta. Lučenje endorfina takođe smanjuje bolove.

Poboljšava imunitet

Redovnim seksom se povećava nivo antitela, imunoglobulina A, koji jača imunitet. Vaše telo će biti otpornije na prehladu.

Smanjuje stres

Ako ste pod stresom, nemojte dozvoliti da to utiče na vaš seksualni život. Seks ne samo da će popraviti vaše raspoloženje, nego će vas osloboditi od stresa pa ćete biti generalno srećniji u životu. To je naučno dokazana činjenica.

Dugovečnost

Kada osoba doživi orgazam, dolazi do lučenja hormona dehidroepiandrosterona, koji poboljšava imunitet, obnavlja tkivo i održava kožu zdravom. Muškarci koji barem dva puta nedeljno dožive orgazam žive duže u odnosu na one koji seks imaju jednom u nekoliko nedelja.

Poboljšava cirkulaciju

Tokom seksa srce radi brže, a sveža krv stiže do organa i ćelija. Korišćena krv se uklanja, a na taj način se izbacuju i stvari koje vas čine umornim.

Kvalitetan san

Sigurno ste primetili da bolje spavate nakon seksa, a kvalitetan san je jedan od najvažnijih faktora zdravlja.

Poboljšava fizičko stanje

Ako vam se ne ide u teretanu, seks će vam pomoći da ostanete u formi. Vođenje ljubavi od pola sata sagoreva 80 kalorija.

Povećava nivo estrogena i testosterona

Estrogen i testosteron čine da se bolje osećate u krevetu, a pozitivno utiču na mišiće i kosti. Pored toga, reguliše i holesterol. Estrogen žene štiti od bolesti srca i određuje njihov miris.

KURIR

Komentarišite

Your email address will not be published.