9 najvažnijih kvaliteta samouvjerene žene: Naročito prvi i četvrti!

September 23, 2014, 7:38 am

 

Bez obzira da li smatrate da imate dovoljno samopouzdanja ili ne, uvek imajte na umu da se sigurnost u sebe može razviti i steći vremenom. Poenta se krije u ovih 9 koraka.

 

  1. One priznaju svoje mane

Niko nije savršen. Vrlina samouverenih žena krije se u prihvatanju svojih nesavršenosti – one znaju u čemu su najbolje, gde leže njihove prednosti i kada treba drugima da prepuste vođstvo. One sebe vole zbog onoga što jesu, ali i zbog onoga što nisu. Niko ne može da bude savršen na svakom polju, stoga to ne treba ni pokušavati.

  1. Znaju da kažu “ne”

Samouverene žene ne daju lažna obećanja i ne žele da se protiv svoje volje obavezuju. Jednostavno umeju da kažu “ne”, kada smatraju da je potrebno. One nemaju vremena za bele laži, te se uvek drže istine i po cenu “pada”, prenosi Hafington Post.

  1. Umeju da slušaju

Još jedna od vrlina samouverenih žena jeste ta što umeju da slušaju – one neće po svaku cenu poslušati tuđe savete, ali će saslušati njihovo mišljenje. Smatraju da je svaka kritika konstruktivna, kao i da slušanjem tuđih odgovora mogu lakše doći do rešenja svog problema.

  1. One se ne prilagođavaju

Žena puna samopouzdanja neće nositi, raditi, pričati ili postati nešto što ne želi samo zarad drugih. Ona ne gleda druge, ne pokušava da otkrije šta je to što njih čini srećnim, već ima dovoljno hrabrosti da pogleda sebe u ogledalu i shvati šta baš njoj fali.

  1. Otvorene su za ljubav

Bez obzira na to koliko surovo ili bolno može da bude nečije ljubavno iskustvo, samouverena žena nikad ne odustaje od ljubavi. Ona ume da izvuče pouku i iz loše veze – uvidi šta je bio problem, na čemu da poradi i najvažnije, da pronađe partnera koji će joj u svemu više odgovarati!

  1. Znaju da zatraže pomoć kada im je potrebna

Ovo je vrlo bitna stavka. Dakle, samouverena žena zna da nije baš uvek moguće sve sam odraditi, te da nije sramota potražiti pomoć od drugih. Kao što i svaki direktor ima iza sebe ceo tim ljudi koji doprinose da firma što bolje radi.

  1. Prihvataju svoja osećanja

Bez obzira kakve su okolnosti, samouverena žena želi da dopre do svojih osećanja i da ih shvati. Ni sa trenucima sopstvene ljubomore, ona se ne igra žmurke – prihvata ih i hvata se u koštac sa njim.

  1. Znaju da se oslobode osećaja krivice

Krivica bi trebalo da bude trenutna emocija. Ona nas gura da razumemo sopstvene reakcije, ispravimo grešku i izvinimo se. Ali to je to – samouverena žena zna i da se oslobodi osećaja krivice. Nakon što uvidi sopstvenu grešku, izvini se i pokuša da je ispravi, a nakon toga se oslobađa takvog osećanja.

  1. Podržavaju druge

 

Svaka samouverena žena zna da se raduje tuđim uspesima bez zavisti – ona je srećna zbog svakog poslovnog podviga svojih prijatelja, ljubavnog ili bilo kog drugog vida uspeha.

Dakle, zapamtite da se samopouzdanje vremenom može i steći, ali i razviti!/kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *