TV K3

android aplikacija

instaliraj

8 razloga zašto je biti zaljubljen i biti pijan skoro isto

Kao zavisnost koja juri kroz vaše telo i ne možete da je se zasitite.

8 razloga zašto je biti zaljubljen i biti pijan skoro isto

To izgleda kao potpuni blackout – mnogo pevanja, ljubljenja i skakanja na ulici, priče u nedogled, ali ono što je glavno, jeste taj osećaj da možete da uradite sve na svetu. Savršen početak, pa počnete da se sećate samo delova, a na kraju se probudite sa mamurlukom i gadnom glavoboljom. I svi su bili na tom mestu.

 

Istraživanja na Stenford Univerzitetu dokazali su da je ljubav opasna poput bilo koje druge zavisnosti. Oni su otkrili kakvu moždanu aktivnost ima 15 učesnika koji se nalaze u novoj vezi kada su im pokazali sliku njihovih partnera. Skener je pokazao da su se aktivirali delovi mozga koji se obično aktiviraju stomilacijom kokaina i morfijuma kada su gledali fotografije.

 

Ljubav, poput kokaina ili pića, povećava prag bola i navodi da vidite stvari drugačije od onoga što jesu. Istraživanje se fokusiralo na ranu, strasnu ljubav. Oni su tražili učesnike koji su se osećali euforično, energično i koji su opsesivno mislili na partnera.

 

Kada se strastvena ljubav ovako opiše, na neki način zvuči kao zavisnost.

 

Remeti rasuđivanje

Ne sećate se baš kako su ljudi izgledali, ali se sećate koliko su zračili i koliko ste se dobro proveli. Vidite samo delove njih i oni su očaravajući – vaši party prijatelji i vaši momci u početnoj fazi zaljubljenosti. Kada odete na detox i izbacite malo te ljubavi iz sistema, stvari vidite potpuno drugačijim očima. Vidite ih realnim očima i pokušavate da se setitie zbog čega ste se zaljubili i na prvom mestu. A koliko ste puta rekli “Više neću da pijem, nema šanse.”

 

Potpuno ste izloženi

Vaše namere su otkrivene i vi sada govorite stvari, koje biste inače zadržali za sebe. Nemate filtere ni emocionalni granicu. Vi ste u najranjivijoj fazi, možete da poverujete u svašta i analizirate gotovo sve.

 

Radite stvari koje inače nikada ne biste u javnosti

Samo kada ste pijani ili ludi od ljubavi možete strasno da se ljubite na ulici. Jedino kada ste potpuno zaraženi možete da plačete, da se svađate i derete se pred strancima.

 

Romantic Couple Caressing

 

Imate osećaj kao da se nikada neće završiti

Kao tokom sjajne večeri kada ne želite da idete kući. Mislite da će trajati večno, osećate ste kao da ste najsrećniji na svetu i ne želite ni da razmišljate da će to stanje proći. Ne odustajete dok se ne srušite.

 

Kada se završi, niste baš sigurni šta se dogodilo

Poput pijanstva, imate blag osećaj sramote zbog toga što ste rekli ili uradili. Postavljate sebi pitanja “Da li sam ja to stvarno predložila da kupimo zajedničkog hrčka?”

 

Ne znate kada treba da se zaustavite

Jednom kada počnete, nema zaustavljanja. Vi znate da treba da napravite pauzu, i vratite se u normalu ali jednostavno ne možete da se zasitite. Kao da želite da saznate koliko duboko možete da odete pre nego što počnete da se davite.

 

Povratak u realnost je surov

Slomljeno srce boli više od najgoreg mamurluka. To nije dan proveden u krevetu, već njih nekoliko, ili ne daj bože nedelja. Imate osećaj kao da vas je neko šutnuo u stomak i hteli ili ne, neko mora da vam drži glavu dok izbacujete sve iz sebe. Poput mirisa viskija nakon pijanstva, jednostavno vam postane muka od sećanja.

 

Nastvljate da jurite taj osećaj

Bez obzira na to koliko je gadno prošlo, nikada se lekcija ljubavi ne nauči. Vi želite još i kada znate da to nije dobro za vas. Vi nastvljate da tražite taj savršen put, savršenu noć, savršenu osobu za vas. Jurićete taj osećaj dok vas ne dokrajči.

 

I znate šta, nikada ne prestajte da tragate za tim.

Komentarišite

Your email address will not be published.