TV K3

android aplikacija

instaliraj

7 znakova da je vaš brak od samog početka osuđen na propast: Da li ste bili suviše mladi?

Istraživanje je pokazalo da je stopa razvoda povezana sa dužinom vremena koje je par proveo u vezi pre braka - par koji je bio u vezi tri godine ima 39 odsto manju šansu da se razvede od para koji je u vezi bio manje od godinu dana.

7 znakova da je vaš brak od samog početka osuđen na propast: Da li ste bili suviše mladi?

Na samom početku braka, kada je sve lepo i sjajno, teško je razlučiti koji problemi su pravi, a koji su samo prolazni nesporazumi.

Neretko se dešava da se brakovi raspadnu kada obe strane već izmučene problemima, pa ako želite da to izbegnete, prepoznajte znakove koji vam govore da brak sa njim nema svetlu budućnost!

  1. Svađe oko novca već na početku

Ako ste se posvađali zbog novca već na medenom mesecu, verovatno nećete biti zajedno zauvek. Neslaganja oko finansija na početku braka povezana su s kasnijim nezadovoljstvom u braku. Istraživanje je pokazalo da je novac najverniji pokazatelj mogućnosti razvoda, baš kao i plate supružnika i nivo finansijske sigurnosti.

  1. Prebrzo ste se venčali

Istraživanje je pokazalo da je stopa razvoda povezana sa dužinom vremena koje je par proveo u vezi pre braka. Par koji je bio u vezi tri godine ima 39 odsto manju šansu da se razvede od para koji je u vezi bio manje od godinu dana.

  1. Imali ste skupo venčanje

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi koji su imali skupa venčanja češće završili razvodom. Žene čija su venčanja koštala najmanje 20.000 dolara imale su 3.5 odsto veće šanse da se razvedu, u odnosu na žene čija su venčanja koštala između 5.000 do 10.000 dolara.

  1. Navike vezane za alkohol

Ako jedan od partnera više pije, veća je šansa da se par razvede. Studija sugeriše da je razlika u navikama ta koja uzrokuje probleme, a ne sam alkohol.

  1. Razvod u vašem krugu prijatelja i porodice

Istraživanje objavljeno u dnevniku Social Forces otkriva da razvod može biti kao društvena zaraza i raširiti se među prijateljima i porodicama. Ako se neko u vašoj mreži prijatelja i porodice razveo, imate 75 odsto više šanse da ćete se i vi razvesti. Takođe, naučnici tvrde da osoba koja se razvede utiče na prijatelje, ali i prijateljeve prijatelje.

  1. Bili ste mladi kada ste se venčali

Istraživanje u sklopu projekta The National Marriage potvrdilo je ono što mnogi misle – parovi koji su se venčali u ranim dvadesetim ili pre, imaju veće šanse da se razvedu od onih koji su sudbonosno Da izrekli bar nekoliko godina kasnije.

 

(Lisa)

Komentarišite

Your email address will not be published.