7. Weekend Media Festival: regionalna komunikacijska industrija na jednom mjestu

August 25, 2014, 3:36 pm

Weekend je ove godine mnogo više od konferencije, on je okupljalište svih koji imaju nove poslovne ideje i žele ih ostvariti na tržištima regije.

„Svake godine na Weekendu se sklapaju novi poslovi. Svakako treba iskoristiti priliku koju pruža Weekend, a to je da u ležernoj atmosferi možeš doći do svakog koji nešto znači u regionalnoj komunikacijskoj industriji. Naravno, neizostavna je i dobra zabava“, najavljuje direktor festivala Tomo Ricov.

Panela i predavanja na Weekendu je mnogo, jer festival pokriva velik broj područja, ističe direktor programa Nikola Vrdoljak.

„Cilj nam je omogućiti svakome da doživi Weekend na svoj način. Weekend ima mnogo lica i sami birate koje vam odgovara. Personalizujte svoj festival“, poručuje Vrdoljak svima koji će ove godine doći u Rovinj.

Uz već najavljene intrigantne panele Otići ili ostati, Zašto finansiramo startupe? i Mad Men vs. Math Men, veliki interes sigurno će izazvati rasprave o novinarskim i medijskim temama.

Dugogodišnji novinari i urednici će na panelu Što je ostalo od novinarstva u Hrvatskoj? pokušati odgovoriti na pitanje koji su ključni uzroci propadanja profesije, kakvo će novinarstvo preživjeti i može li uopće preživjeti.

Urednici informativnih programa televizija iz regije će na panelu Zaustavite Reuters raspravljati o tome koliko vijesti nam uistinu treba, o broju kanala i informacija s obzirom na veličinu tržišta, gledanosti kablovskih televizija i o tome ciljaju li svi na istu publiku.

Jedan od zanimljivijih inostraih predavača ove je godine Scott Morrison, koji će otkriti šest ključnih stvari koje je naučio radeći za neke od najvećih svjetskih kultura kao što su „Just Do It“, „Nothing is Impossible“ te „Only the Brave“.

Morrison stiže u Rovinj neposredno nakon izlaska nove marketinške hit knjige “Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next generation”, kojoj je suautor, kao član Creative Social grupe svjetskih kreativnih direktora i osnivača biznisa.

Posjetioci će imati mogućnost učestvovati u čak devet radionica, namijenjenih prvenstveno klijentima, koji će tako imati priliku vidjeti kako agencije funkcionišu iznutra.

Radionicu pod nazivom Komunikacija s pola mozga vodit će Vanja Blumenšajn i Iva Kaligarić iz agencije Señor, a cilj im je pokazati kako kreirati komunikaciju koristeći i kreativnu desnu i racionalnu lijevu polovicu mozga.

Radionicu o content marketingu vodi agencija Jasno & Glasno, koja je sličnu radionicu organizovala i prije dvije godine.

Kako danas većina ipak zna što je content marketing, fokus ovogodišnje radionice bit će na primjerima najboljih rješenja za domaća i inostrana tržišta, najavljuje Ana Penović iz agencije Jasno & Glasno.

Konsultantska kompanija 52:HOURS organizuje radionicu o brand strategijama u najširem smislu, a kompanija Broj 42 će održati radionicu na temu pripreme pitcha i procjene prikupljenih ponuda za izradu korporativnih web stranica te demistificirati termine poput sitemap, infoarhitektura, wireframe, frontend i slično.

Treću godinu zaredom, Weekend i HURA nastavljaju i s BalCannes revijom najboljih agencijskih projekata iz šest zemalja regije, za koju prijave traju do 1. septembra, a za više informacija posjetite www.balcannes.com.

Ponovno će biti dodijeljene i nagrade SoMo Borac za najbolje projekte u društveno-mrežnom i mobilnom svijetu.

Prijave traju do 5. septembra na www.somoborac.com.

Weekend će i ove godine za 300 studenata iz cijele regije omogućiti praćenje svih predavanja, panela i prezentacija bez plaćanja kotizacije kako bi mogli stjecati dragocjena znanja o modernom poslovanju i komunikacijskoj industriji.

Na 7. Weekend Media Festivalu očekuje se oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostalih evropskih zemalja te Sjedinjenih Američkih Država.

Prijave za ovogodišnji festival već su započele na www.weekendmediafestival.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *