TV K3

android aplikacija

instaliraj

7 odličnih stvari koje možete učiniti kada vaša djevojka ima PMS

Jednom mjesečno vaša djevojka se pretvara u neprepoznatljivo frustrirano čudovište? Tarrin Andrews dečko je sa istim problemom. Na svojoj stranici Thought catalog donosi vam sedam savjeta kako da u tom periodu olakšate život i sebi i svojoj djevojci. Jer, zapravo, njoj je i gore nego vama…

7 odličnih stvari koje možete učiniti kada vaša djevojka ima PMS

Ne krivite hormone za njeno ponašanje

Koliko god se čudno ponašala, nikada djevojku nemojte pitati “Jesi li ovakva zbog PMS-a?”! Ne samo da podcjenjujete njene osjećaje nego je i kontraproduktivno. Ljutito će odgovoriti “Da, baš! Nema veze!”, a znamo da “nema veze” znači da ima veze.

Budite strpljivi

Umjesto da joj govorite da je “hormonalna”, saslušajte je. Koliko god vam bila naporna, pokušajte je shvatiti. Osim ako postane agresivna, ali to vjerojatno ni nema veze s PMS-om.

Opskrbite je omiljenim slatkišima

Zbog raznih hemijskih reakcija koje se odvijaju u njenom tijelu za vrijeme PMS-a, vaša djevojka ima neobičnu potrebu za grickalicama i slatkišima. Donesite joj ono što najviše voli. Mnogo toga. Dobijate bonus bodove ako vam ni ne mora reći šta je to.

Predložite joj izlazak po njenom “guštu”

Ako postoji neka predstava ili film koji bi jako voljela pogledati, a vama se nikad ne da, sada je najbolji trenutak da joj ispunite tu želju. Neka ona odabere gdje ćete izaći i šta ćete raditi.

Ostanite kod kuće i radite nešto zajedno

Plan B u slučaju da nije raspoložena za izlazak. Napravite joj večeru i izvadite njen omiljeni film, društvenu igru ili puzzle, što god je usrećuje.

Opskrbite je analgeticima

Iako svaka žena sigurno ima zalihu lijekova protiv bolova, ništa ne propuštajte slučaju i otiđite u najbližu apoteku. Apotekarka vam može savjetovati najdjelotvorniji lijek protiv menstrualnih grčeva.

Budite pažljivi

Neke žene za vrijeme PMS-a ne vole biti same i žele da ih pazite, druge samo žele da ih ostavite na miru, dok su treće negdje između. Vaša je misija obratiti pažnju na njene želje i potrebe i to joj pružiti. Lako je, a postaćete mnogo povezaniji.

BONUS SAVJET: Pozovite njene prijateljice na druženje u vaš stan i pripremite im večeru. Možda zvuči ljigavo, ali ovaj savjet ima iznenađujuće dobre rezultat.

 

Atv

Komentarišite

Your email address will not be published.