Stanari- Modernizacija puta prema Raškovcima

October 20, 2015, 1:04 pm

Put od Stanara prema Raškovcima koji vodi do Cvrtkovaca biće modernizovan u dužini 550 metara, a vrijednost projekta je 180.000 maraka, kaže Milan Stojaković rudarski inžinjer i tehnički rukovodilac rudnika Stanari. On je dodao da će u saradnji sa opštinom Stanari ovaj put biti modernizovan i asfaltiran i urađena infrastruktura.

„Širina puta će biti 6 metara, dakle jedna ozbiljna komunikacija i kao što znate putevi su jedna od glavnih karakteristika civilizacijskih tekovina, tako da se mi trudimo da kao društveno odgovorna firma pomognemo lokalnom stanovništvu i novoj opštini Stanari“, rekao je Stojaković.

Mještanin Cvrtkovaca, Nedo Mišurić, kaže da ovaj put ima stratešku vrijednost koji povezuje ne samo naseljena mjesta već dvije opštine Stanare i Derventu. „Taj put će značiti mnogo i mi smo uvijek agitovali za taj put i kod rukovodstva rudnika i kod opštine. Ovim putem ide i autobus koji prevozi đake tako da su nam opština Stanari i kompanija EFT modernizacijom ovog puta izašli u susret,“ naveo je Mišurić.

Izvođenje radova je povjereno firmi Prijedor putevi iz koje ističu dobru saradnju sa kompanijom EFT koja je nosilac investicije za ovaj projekat.

Direktor firme „Prijedor- putevi“ Radenko Crnogorac navodi da su otpočeli radovi na dionici Stanari- Raškovci da projekat nije zahtjevan i očekuju da će uz povoljne vremenske uslove biti završen kroz desetak dana, tako da stanovništvo dobije bolje uslove za neka buduća vremena.

Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, ističe da je ovo nastavak sanacije i modernizacije lokalnih puteva na području opštine Stanari i da je u planu još puno posla kada je u pitanju putna infrastruktura.

„U svih 13 sela opštine Stanari ovih dana započinje sanacija putne infrastrukture u dužini 77 kilometara. To će biti završeno u rekordnom roku kako bi građani sigurno dočekali zimu uz bolju putnu komunikaciju i prilaz do svojih kuća“, istakao je Panić.

On je dodao da je pored radova na putevima opština Stanari raspisala i javni poziv za podsticaje u poljoprivredi i privodi kraju dodjelu stipendija za studente koja će biti završena do kraja mjeseca.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *