6 lažnih aplikacija koje nas vrebaju na Fejsbuku

August 27, 2014, 9:06 am

Da li ste ikada želeli da možete da vidite ko vam je posetio profil, obrisao iz prijatelja ili možda da promenite plavu monotonu boju profila?

Svako je barem jednom poželeo neku od ovih mogućnosti, ali sigurno i probao neku aplikaciju koja je nudila takvu promenu , ali kompanija za kompjutersku bezbednost “Bitdifender” upozorava da to može biti veoma opasno.

Naime, u “Bitdifenderu” su napravili spisak od šest najčešćih prevara koje su vezane za najpopularniju društvenu mrežu na svetu. Ako kliknete na neki od sledećih ponuđenih linkova, oni obično vode do veb odredišta izvan Fejsbuka. Na njima ćete dobiti zahtev za preuzimanje i instalaciju zlonamernih programa, koji često sadrže viruse i druge oblike malvera, zbog kojih možete imati puno problema.

1. Total profile views/visitors

Softver ili aplikacija koja vam navodno može pomoći da pogledate ko je posetio vaš profil zvanično ne postoji, jer samo Fejsbuk kompanija može izdati zvaničnu mogućnost proveravanja poseta.

Još pre nekoliko godina su čelnici ove društvene mreže izjavili kako verovatno nikada neće biti mogućnosti da se takve informacije provere. Aplikacija može imati naziv See your top 10 profile peekers here! i Find out how to see who viewed your profile.

2. Change your Facebook Color/Colour

Fejsbuk nije MajSpejs na kome bilo dozvoljeno menjanje tema i boja. Zaštitinu plavu boju Fejsbuk društvene mreže nije moguće promeniti. A nekad se ista prevara krije i iza aplikacije Say goodbye to Blue Facebook ili Just changed my Facebook theme. It's amazing.

3. Rihanna sex tape with her boyfriend

Ako je popularna pevačica snimila kućni video, do sada nije iscureo u javnost. Nemojte nasedati na ovakve lažne ponude.

4. Check my status update to get free Facebook T-shirt

Fejsbuk do sada nije delio besplatne majice, a koliko smo obavešteni, ni ne namerava.

5. Unsealed. We are giving them away for free

Neko deli besplatne elektronske uređaje? Na Fejsbuku? Ako nešto zvuči previse dobro da bi bilo istinito, verovatno to i jeste. Budite oprezni.

6. Check if a friend has deleted you

Postoje web odredišta koja vam mogu pomoći da otkrijete ko vas je obrisao sa liste prijatelja, ali tako nešto biste trebali da potražite na verifikovanim stranicama kojima verujete, a ne na prijateljskom profilu koji lako može biti hakovan.

 

(tvportal.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *