Doboj: Šahovski turnir za penzionere (VIDEO)

August 23, 2019, 6:57 pm

Dobojsko Udruženje penzionera organizovalo je šesti po redu šahovski turnir za pripadnike treće dobi iz ove lokalne zajednice.Na ovom turniru učešće je uzelo oko 20 takmičara,a dva prvoplasirana učestvovaće na Prvenstvu Republike Srpske, koje će biti održano od 26. do 29. septembra u Trebinju.

Skoro šest decenija šah igra Trivun Damjanović.Imao je 11 godina kada ga je komšija naučio da povlači poteze na šahovskoj tabli.Šah kaže igra sat i po do dva dnevno.

Aleksandar Svilar šah igra pola vijeka.Osim što ovakvi turniri služe da još više unaprijede svoju igru,doprinose i druženju među pripadnicima treće dobi,koji imaju zajednički hobi-šah.

Učešće na ovom Šestom šahovskom turniru za dobojske penzionere,gdje se igra po švajcarskom sistemu, uzelo je 18 takmičara.

I ove godine šahovski turnir je podržala dobojska Gradska uprava. Turnir je otvorio prvi čovjek Doboja povlačenjem prvog poteza.Za prva tri mjesta obezbijedio je novčanu nagradu u iznosu od 300 maraka.

Dobojsko Udruženje penzionera za svoje članove redovno organizuje i edukativna predavanja iz oblasti zdravlja i voćarstva.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *