Čelinac: Otvaranje “Gradskog mosta Srbija”-25. jula (VIDEO)

July 18, 2019, 3:05 pm

Odbornici SO Čelinac donijeli su danas ,na 32.sjednici SO, Odluku da se most u centru grada koji se svečano otvara 25.jula  nazove “Gradski most Srbija”. Otvaranje mosta upriličeno je u povodu Dana I krsne slave opštine Čelinac istovremeno kada će na svečanoj sjednici biti uručena opštinska priznanja-plakete I zahvalnice.

Čelinac je postao veliko gradilište.Užurbano se radi na sve strane a glavni radovi izvode se u samom centru grada gdje će za tačno sedam dana svečano biti otvoren velelepni Gradski most Srbija.Ime je dobio na današnjoj sjednici SO a većina se složila da istoimena država zaslužuje da investicija u koju je uložila oko pola miliona KM ponese njeno ime.

Na svečanoj sjednici 25.jula biće dodjeljena najviša opštinska priznanja.Tri plakete idu u ruke ministru za prostorno uređenje Srebrenki Golić,preduzetniku iz Mrkonjić Grada Mladenu Milanoviću te profesoru Momčilu Spasojeviću.

Zahvalnice ,izglasali su odbornici, dobiće-Diana I Milenko Vrhovac,Kuća zdravlja dr Marjanović te OŠ “Novak Pivašević” iz Dubrave Stare.

Na dnevnom redu 32.redovne sjednice SO Čelinac našla se I Odluka o raspodjeli sredstava za sanaciju majskih poplava .Radi se o 250 000 KM kojeg je Fond solidarnosti za obnovu RS odobrio opštini Čelinac.

Što se tiče Odluke o otpisu zastarjelih I nenaplativih potraživanja prema kojoj opština otpisuje oko 282 600 KM svi su se složili da ju je potrebno doraditi,preinačiti pa I ispitati da li se uistinu radi o zastarjelim potraživanjima.Načelnik kao predlagač povukao je odluku.Najviše primjedbi odnosilo se na 150 000 KM pozajmice  Gradskom grijanju iz 2002.godine

Što se tiče odnosa snaga u lokalnom parlamentu,klub odbornika SDS pretrpio je najveću štetu.Naime dosadašnji odbornik SDS I predsjendik OO SDS Čelinac Dragan Kičić istupio je iz Kluba SDS I djelovaće kao nezavisni odbornik.S obzirom da Klub mora brojati namanje tri odbornika SDS-ov se gasi .

Na dnevnom redu poslednje radne sjednice prije ljetne pauze odbornici su se izjašnjavali I o radu načelnika ,opštinske uprave kao I SO I radnih tijela skupštine.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *