Ministar Đokić u posjeti opštini Istočni Stari Grad (VIDEO)

July 10, 2019, 4:07 pm

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas u Istočnom Starom Gradu sa načelnikom ove opštine Bojom Gašanovićem.Nakon sastanka sa Gašanovićem, Đokić je obišao lokaciju male hidroelektrane “Miljacka” i kamenoloma “Lapišnica” i “Hreša”.

Bilo je riječi i izgradnji poslovne zone ,razvoju poljoprivrede,turizma i drvne industrije na području ove opštine i pomoći Vlade RS koje se odnose na ovu nerazvijenu opštinu .

U RS trenutno se gradi 17 malih hidroelektarana poput hidroelektrane “Miljacka snage 2,5 magavata. Investicija je vrijedna 6 miliona maraka a radove izvodi kompanija Hidro enerdži sa Pala.

Ministar Đokić ističe da je ovo značajan projekat ne samo za opštinu i Istočno Srajevoi već i za Elektroprivredu RS.
Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji poslovne zone ,razvoju poljoprivrede,turizma i drvne industrije na području ove opštine i pomoći Vlade RS koje se odnose na ovu nerazvijenu opštinu.

Značajan potencijal ove opštine je eksploatacija mineralnih sirovina i kamenih agregata a ministar je obećao i konkretnu pomoć za izvoz na inostrano tržište.

Do sada nije bilo dovoljno podrške izrazito nerazvijenim opštinama poput ISG a danas su predstavnici ove lolalne zajednice za buduće projkete dobili čvrsto obećanje i podršku ministra Đokić i vLADE RS kako bi se stvorio pogodan ambijent za život i rad u ovoj opštini.

(TV K3 – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *