Nastavak zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske

April 24, 2019, 6:37 am

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće danas nastavljena u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Danas će biti održana i sjednica skupštinskog Kolegijuma o održavanju posebne sjednice Parlamenta Srpske o stanju bezbjednosti.

Ovo je juče odlučeno na vanrednoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, nakon koje je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović rekao da će skupštinski Odbor za bezbjednost pripremiti informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj i odlučiti ko će učestvovati u njenom kreiranju, dodajući da će na tome sigurno biti angažovani Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

Vanredna sjednica je održana zbog trostrukog ubistva u Glamočanima kod Banja Luke a ubijeni su Slaviša Krunić vlasnik Sektor sekjuriti, njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović kao i napadač Željko Kovačević.

Zbog ubistva je privedeno više osoba među kojima Emilijo Balda, koji je od ranije poznat policiji i Goran Milanovic, dok je potjernica raspisana za Benedi Djukanovicem.

Izvor: RTRS/ TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *