TV K3

android aplikacija

instaliraj

David Dragičević sahranjen u Austriji (VIDEO)

David Dragičević sahranjen u Austriji (VIDEO)

Veliki broj Banjalučana, ali i građana BiH koji žive i rade u Austriji, ispratili su po drugi put 21-godišnjeg Davida Dragičevića na vječni počinak, ovaj put u Viner Nojštadu.

Sahrani su prisustvovali majka Suzana Radanović i otac Davor koji je krajem decembra napustio Banju Luku i sada živi u Austriji, kako kaže, pod zaštitom njihov policije.

Davidovo tijelo u četvrtak je dovezeno u Viner Nojštad kod Beča nakon što je ekshumirano na groblju u Banjoj Luci. Sahrana Davida u Austriji bila je želja njegovih roditelja, koji tim činom i simbolično poručuju da ne žele ni da kosti njihovog ubijenog djeteta budu u gradu i zemlji u kojoj krivci neće odgovarati.

Poručili su da im je danas teže nego kada su svog Đakca sahranjivali prvi put jer jednogodišnja borba nije rezultirala istinom i pravdom. Brojni građani danas su prisustvovali sahrani te dali podršku Davoru Dragičeviću, a među njima je bio i Muriz Memić.

Jedina utjeha im je što će sada moći obilaziti grob svoga sina redovno i olakšati dušu.

Tako je David Dragičević nepunu godinu dana nakon ubistva u Banjoj Luci, kada je njegovo tijelo pronađeno u rijeci Crkvini, drugi put sahranjen.

Slučaj ubistva ovog Banjalučanina još nikada nije razrješen, a borbu za pravdu i istinu nastavlja grupa “Pravda za Davida”.

M.N./Klix.ba

foto. Klix.ba

Komentarišite

Your email address will not be published.