Ovako reaguje Rus kad mu pauk digne auto

January 18, 2019, 8:56 am

Kad je auto jednom dignut, bijeg najčešće nije najpametnija opcija. Ovom Rusu to nije ni palo na pamet, on je svoju Kiju odlučio spustiti sam.

Spuštanje auta s pauka u ličnom aranžmanu nije preporučljivo iz više razloga, a jedan od najvažnijih je činjenica da će to prouzrokovati veću štetu od kazne za pogrešno parkiranje i premještaj vozila.

Kako u ovom slučaju vozač Kije nije formalno i vlasnik, stvari su kudikamo zanimljivije. Naime, nakon što je policijska ophodnja na moskovskom aerodromu zaustavila vozilo i utvrdila da vozač nije vlasnik, pozvala je pauka i odlučila uzeti vozilo.

Nije ih zanimalo čak ni to što se telefonski javio navodni vlasnik Vladimir i rekao kako je vozaču doista prodao vozilo, ali da nisu zbog kredita još sredili papire.

Vozač i očigledno novopečeni vlasnik ubrzo je izgubio živce i pokušao pobjeći. To mu je i uspjelo, i to nakon što je uklonio kandže s točkova. Uprkos velikoj šteti na autu, vlasnik nije previše zabrinut.

“Imam svoj servis i potrebno znanje. Moja je procjena bila da putanja vozila neće oštetiti pauka, ali i da neće biti opasna za okolinu. A što se tiče štete na mom automobilu, ona je minimalna”, izjavio je za Autonews.ru.

(N.N)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *