Banja Luka: Odbor nestalih od Dodika očekuje da zatraži ubrzan proces traženja Srba (VIDEO)

November 15, 2018, 7:52 pm

Iz Odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske zatražili su od novoizabranih srpskih predstavnika vlasti na nivou BiH, prije svega budućeg srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da učine sve kako bi se ubrzao proces traženja, ekshumacije i identifikacije nestalih Srba u BiH, iz odbrambeno – otadžbinskog rata.

Ogorčene porodice nestalih Srba godinama ponavljaju isto. Traže svoje najmilije ali se proces traženja u BiH, gotovo zaustavio. Iz Odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske nadaju se da će novoizabrani predsatvnici vlasti na nivou BiH učiniti iskorak I pomoći da se ovaj process, koji traje 20 godiona, konačno završi.

Iz pomenutog odbora zatražili su i prijem u Tužilaštvu i Sudu BiH, Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, kako bi im ukazali na potrebu ubrzanja procesa traženja nestalih lica svih nacionalnosti u BiH.

Kako je navedeno na današnjem sastnku, i  srpski predstavnici u Institutu za nestala lica BiH moraju biti odgovorni prema srpskim žrtvama rata i u procesu njihovog traženja.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *