Federer kao novi TRENER ĐOKOVIĆA

September 23, 2018, 1:33 pm

Rodžer Federer i Novak Đoković su prije 12 godina počeli da vojuju istinske teniske bitke. Još kao klinac, u prvom meču, Nole je 2006. uspio da slavnom Švajcarcu uzme set, potom toliko napredovao da trenutno vodi u pobjedama (24:22), a sada je čak doživio da mu Federer bude trener.

Naravno, u pitanju je bilo samo privremena uloga najtrofejnijeg grend slem šampiona, i to na revijalnom takmičenju “Lejver kup”, u kome se, u Čikagu, na trodnevnom turniru sastaju selekcije Evrope i “ostatka svijeta”.

Federer je, naime, poslije sopstvene pobjede nad Nikom Kirjosom, našao pokraj terena, sa osatkom Evropljana, kako bi pratio Noletov nastup u svojevrsnoj reprizi finala ovogodišnjeg Vimbldona.

I, tokom tog meča između Novaka Đokovića i Kevina Andersona, upravo je Rodžer Federer u nekoliko navrata bio uz najboljeg srpskog tenisera, kao da mu je trener.

Savjetovao ga, bodrio ga, imao šta da mu kaže o onome što slijedi. Usput i oduševljeno aplaudirao kada je srpski as izveo bravuru koja je potom proglašena za potez dana.

Ti momenti za istoriju “bijelog sporta”, međutim, nisu bili i plodonosni – Novak Đoković je izgubio od Južnoafrikanca, pa je “ostatak svijeta” smanjio zaostatak pred završni takmičarski dan. U njemu će upravo Nole igrati posljednji meč, možda i odlučivati o tome koja ekipa će biti šampion Lejver kupa.
Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *