Prosvjetari traže izjedančavnje koeficijenta

October 31, 2017, 1:21 pm

Priča stara deset godina ali novi pokušaj da se prosvjetarima izjednače koeficijenti sa ostalim budžetskim korisnicima. Primjera radi, profesor  u srednjoj školi ima koeficijent deset, nastavnik u osnovnoj školi devet I po, a u produženom boravku devet.

“Dok koeficijenti u organima uprave počinju od 13, u policiji od 11.5 I 12, a isto tako u pravosuđu. Smatramo da je ovo jedna velika nepravda”, smatra predsjednik Sindikata obrazovanja RS Dragan Gnjatić.

Za ovih deset godina ne samo da nije došlo do povećanja, već su primanja još smanjena  I to kroz minuli rad. U Savwezu sindikata su nezadovoljni I donešenim Zakonom o radu, kojim se vidno umanjuju radnička prava.

“ I Savez sindikata je na fonu da se urade ili drastične izmjene postojećeg zakona ili možda donošenje novog Zakona o radu, koji će popraviti stanje za radnike I sindikate”, dodao je Gnjatić.

U Sindikatu obrazovanja istakli su da se uglavnom poštuje potpisani Memorandum o isplati višegodišnjih dugovanja  za razne naknade. Ukoliko Vlada ne izjednači koeficijente prosvjetara sa ostalim budžetskim korisnicima, iz ovog sindikata najavljuju nove radikalne vidove borbe, a to su protesti I štrajkovi.

(TV K3 , Aleksandra Srdić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *