Derventa- FK “Tekstilac” organizovao 2. međunarodni turnir za djecu

August 20, 2017, 4:45 pm

Fudbalski klub „Tekstilac“ Derventa organizovao je drugi međunarodni turnir za uzrast od 2005. do 2008. godišta. Učešće su uzela 32 tima koji su raspoređeni u četiri grupe po 8 ekipa.

Na gradskom stadionu u Derventi održan je drugi međunarodni fudbalski turnir za djecu uzrasta od 8 do 12 godina.

Koordinator omladinskog pogona FK „Tekstilac“ Dejan Plisnić kaže da su ove godine ugostili 32 ekipe iz brojnih gradova kako iz RS i BiH tako i regiona što je i maksimalan broj ekipa da se turnir može završiti u jednom danu.

Plisnić dodaje i da djeca „Tekstilca“ svake sedmice idu na utakmice i da su bili na turnirima u svim gradovima koji su i njima došli u posjetu.

„Za djecu je to značajno kako bi napredovali u svojoj karijeri i da su što više okrenuti sportu a što manje porocima savremenog života“, istakao je Plisnić.

Nada se da će do godine biti završen i planirani teren sa vještačkom travom.

Turnir je otvorio načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je naveo da Derventa za sport izdvaja 4,5 odsto budžeta što je više nego u svim lokalnim zajednicama u okruženju.

Dodaje da će pokušati da sa derventskim privrednicima postigne dogovor kako bi se dogodine završio teren sa vještačkom podlogom što iziskuje jako puno novca.

Turnir je ispratio i veliki broj posjetilaca.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *