Da li je Ristić stvarno izdao Zvezdu ili je samo pokazao koliki je profesionalac?

August 18, 2017, 10:07 am

Jedni su ga optužili da je izdao Zvezdu, drugi mu ne zameraju i tvrde da je Ristić pokazao šta znači biti pravi profesionalac. ”Rat” ove dve grupacije je, naravno, eskalirao na društvenim mrežama. Naravno, pa gde bi drugde.

– Igrao sam onako kako sam morao, šta je tu je – rekao je Ristić posle meča.

Izdaja je teška reč, pogotovo za momka kome je Crvena zvezda emocija. Ne samo klub čiji je dres nosio. Crvena zvezda je za njega klub zbog kog je kao klinac jurcao po selu u radovao se pobedu u derbiju, ne sanjajući da će jednog dana obući dres tima za koji odmalena navija.

Jeste Ristić bio najbolji protiv Zvezde u Krasnodaru. Jeste, pa šta? Jer je upravo na Marakani naučio da bude profesionalac kakve retko imamo priliku da vidimo. Naučio je Ristić u Zvezdi da treba da pruži svoj maksimum koji ga je najpre i preporučio Krasnodaru, a zatim u startnih 11 ovog tima.

Da je igrao za nijansu drugačije nego u četvrtak veče, ”pljunuo” bi na sve ono što je naučio u Crvenoj zvezdi.

Kritikuju ga pojedinci i pitaju se ”Zašto tako nisi igrao u Zvezdi?” Gospodo, igrao je! Zar nije bio najbolji igrač one prve sezone kod Nenada Lalatovića kada je stupio u seniorski fudbal?

Zar nije svaki meč u crveno-belom dresu, kada je igrao na svojoj prirodnoj poziciji veziste, odigrao i više nego korektno? Čak i na poziciji levog beka.

Profesionalac je bio i kod Milorada Grofa Božovića koji mu umalo nije upropastio karijeru. Iako je znao da pozicija levog beka nije za njega, Ristić je pristao da pomogne klubu jer Zvezda u tim trenucima nije imala alternativu za Luisa Ibanjeza. Mnogi kroz istoriju nisu hteli, ne zaboravite.

Danima su ga ubeđivali da je za njega najbolje da ide pored leve aut linije, upoređivali ga sa Aleskandrom Kolarovom i njegovom ”silasku” sa krila na beka. Čak ga je i sam reprezentativac Srbije, sada član Rome, a tada Mančester Sitija, kroz jedan telefonski razgovor savetovao da posluša Grofa Božovića i Zvezdana Terzića.

Poslušao je, žrtvovao se i pomogao Zvezdi kada je to bilo najpotrebnije. Sada pomaže Krasnodaru, jer je Rusima njegova pomoć potrebna. Pomaže, jer je za to plaćen dva miliona.

A vi se još jednom zapitajte da li je Ristić stvarno izdao Zvezdu ili je samo pokazao koliki je profesionalac?

Izvor: Telegraf

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *